Strict Standards: Static function ReactableEntity::get_entity_id_field() should not be abstract in /home/srv64662/domains/glosmilicza.pl/public_html/data_base/dto/reactable_entity.php on line 7

Strict Standards: Static function ReactableEntity::get_reactions_table_name() should not be abstract in /home/srv64662/domains/glosmilicza.pl/public_html/data_base/dto/reactable_entity.php on line 8
Milicka restauracja Parkowa w rękach nowego właściciela
LOGO
Niezależny tygodnik powiatowy gmin: Cieszków, Krośnice, Milicz
Strona Główna Wiadomości Aktualności Milicka restauracja Parkowa w rękach nowego właściciela

W sprzedaży od 21.02.2024

IMG

Licznik odwiedzin

2 879 399

Ostatnie komentarze

Aktualności

Milicka restauracja Parkowa w rękach nowego właściciela

1051 👁️ 0 💬
0
0

Tylko zalogowani użytkownicy mogą reagować na artykuły.

Zaloguj się
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Szef kuchni Michael Pauli z pracownikami milickiej restauracji Parkowa
Tak prezentuje się wnętrze restauracji Parkowa
Restauracja Parkowa czynna jest od czwartku do niedzieli w godz. 12-20

Restauracja Parkowa, która zamknięta została z końcem października minionego roku, ponownie otworzyła swe podwoje. Znany milicki lokal gastronomiczny prowadzą teraz właściciele firmy cateringowej z Sulmierzyc – małżeństwo Joanna i Michael Pauli.

Przez wiele lat właścicielem Parkowej był Dariusz Moczulski, który we wrześniu 2021 r. wystawił budynek na sprzedaż. Obiekt wraz z marką restauracji zakupili wrocławianie, którzy zrobili gruntowny remont wnętrza i prowadzili Parkową od 4 lutego do 31 października 2022 r. Powodem zawieszenia działalności, jak można było przeczytać na profilu facebookowym, były ciągłe podwyżki za prąd i gaz oraz rosnące ceny produktów spożywczych. 


Z początkiem roku restaurację Parkowa przejęli od wrocławian, na zasadzie wynajmu, mieszkańcy Sulmierzyc – Joanna i Michael Pauli, którzy od 8 lat prowadzą z powodzeniem firmę cateringową Pauli’s Catering w Sulmierzycach.
– Podczas pandemii koronawirusa, gdy zamknięte były wszystkie restauracje, jako firma cateringowa mieliśmy pełne ręce roboty, obsługując wiele imprez w Miliczu i w okolicznych wioskach. Dlatego też, gdy nadarzyła się okazja postanowiliśmy wynająć restauracyjny obiekt wraz z wyposażeniem w Miliczu i poszerzyć zakres swojej działalności – mówi pani Joanna, która poznała swojego męża Michaela w Niemczech, gdzie wspólnie pracowali w gastronomii. 


Małżeństwo z Sulmierzyc prowadzi Parkową od 20 stycznia. W lokalu, oprócz właścicieli, pracuje 5 osób. Póki co restauracja czynna jest od czwartku do niedzieli w godz. 12-20, ale w sezonie Parkowa ma być otwarta od wtorku do niedzieli w wydłużonych godzinach, w zależności od zainteresowania klientów.
W restauracyjnym menu znajdują się m.in. zupy, tradycyjny schabowy, kotlet drobiowy oraz de volaille z ziemniakami i surówką, pierogi, placki ziemniaczane, karp po milicku i karp smażony z frytkami i grillowanymi warzywami, czy też dania makaronowe. Jest też ciasto z lokalnej Piekarni Rybka.

 
Sulmierzyczanie chcą też w najbliższym czasie wprowadzić w Parkowej obiady dnia. Myślą również nad bardziej klimatycznym wystrojem wnętrza.
– Zapraszamy do rezerwowania lokalu na organizację okolicznościowych imprez, takich jak wesela, chrzciny, komunie, urodziny, czy stypy. Do dyspozycji gości są trzy sale – mówi 45-letnia Joanna Pauli, która zaprasza także wszystkie chętne panie na Dzień Kobiet. W środę 8 marca restauracja ma być czynna od godz. 12 do godz. 22. Będzie kieliszek szampana na powitanie, zabawa przy muzyce didżeja oraz słodka niespodzianka przygotowana przez szefa kuchni Michael’a Pauli – kucharza z ponad 30-letnim doświadczeniem.
Bliższe informacje znaleźć można na profilu facebookowym: „Parkowa Restauracja”.

 

Zaloguj się, aby zostawić komentarz i ocenić artykuł...

Oceny

0
0

Tylko zalogowani użytkownicy mogą reagować na artykuły.

Zaloguj się

Komentarze

Brak komentarzy do tej publikacji.